Hoe ben ik bij een fysiotherapeut terecht gekomen? 

 

Eind januari kreeg ik via via te horen dat er fysiotherapie behandelingen waren voor mensen die aanhoudende klachten bleven houden na een covid-19 besmetting. Dit ben ik gaan opzoeken en zo kwam ik er achter dat dit ook voor mij was. Ik belde gelijk mijn huisarts op en vertelde dat ik al 3 maanden lang last had van aanhoudende klachten na mijn besmetting. Zo ben ik doorverwezen naar mijn eigen fysiotherapeut. Ik had het geluk dat hij ook deze fysio behandelingen gaf. Dit vond ik erg fijn, omdat ik dan niet een nieuwe fysiotherapeut kreeg. Ook vond ik het ergens wel eng om aan deze behandelingen te beginnen. Waarom, omdat ik geen idee had wat mij te wachten ging staan. 

 


Wat deed/doe ik allemaal bij de fysiotherapeut? 

 

Elke behandeling is natuurlijk anders. In het begin ging ik twee keer in de week en deed ik vooral fietsen. Hiermee kwamen we er ook achter dat mijn hartslag veel te hoog was. Tijdens een hele lichte inspanning was mijn hartslag 140. Dit was natuurlijk niet goed en hier moest aan gewerkt worden. Heel langzaamaan verbeterde mijn hartslag. Wel was ik altijd moe nadat ik bij de fysiotherapeut was geweest en moest ik altijd slapen. Dit had ik ook echt nodig voor mijn lichaam. Langzaamaan kwam er verbetering in en kreeg ik ook wat kracht oefeningen. Dit was natuurlijk erg zwaar, omdat ik dit al lang niet meer had gedaan en mijn spierkracht ook minder is geworden. Verder kreeg ik af en toe ademhalingsoefeningen om mijn hartslag weer onder controle te krijgen. Na 1/2 maanden ging het wat beter, waardoor ik nog maar één keer in de week naar de fysiotherapeut moest. 

 

Tijdens mijn terugval ga ik weer elke week naar de fysio. Zo kunnen we elke week kijken hoe het gaat en of er verbetering in zit. De laatste tijd was mijn hartslag wat stabieler tijdens het fietsen, maar nog wel hoog. Er zit dus wel iets verbetering in gelukkig, maar nog niet veel. Maar elke verbetering is iets, ook al is het maar een klein beetje.