Twee weken geleden ben ik een dagje weg geweest, omdat ik er toch even uit wilde en dacht dat ik dit wel aankon. Ik heb een hele leuke dag gehad, maar de dagen er na waren wat minder leuk. Ik was de volgende dag gelijk weer heel erg moe en merkte dat mijn lichaam dit toch niet aankon. De dagen erna bleef de moeheid en kreeg ik ook weer last van een verhoogde hartslag. Al vrij snel had ik het idee dat ik een terugval had gekregen. Ik vind het erg lastig om hier dan mee om te gaan, omdat het juist weer langzaam aan de goede kant op ging. Tijdens het werken bereikte mijn hartslag 150 en tijdens het schoonmaken van mijn kamer 155. Dit is natuurlijk te hoog en ook hierdoor merkte ik dat het niet goed zat.

 

Vandaag ben ik weer bij de fysiotherapeut geweest en het is inderdaad duidelijk geworden dat ik een terugval heb. Dit is natuurlijk erg vervelend, maar het is niet anders. Hij kon aan mij zien dat ik vermoeid was en daardoor kreeg ik vandaag ook geen oefeningen. Ik vertelde dat het niet goed ging en dat ik weer erg vermoeid was en een hoge hartslag heb. De aankomende twee weken mag ik ook niet meer trainen. Dit is erg jammer, omdat ik net weer een beetje begonnen was. Trainen mocht ik de afgelopen 1,5/2 maand een half uur. Dit was ook echt genoeg voor mij en ik was hierna vaak ook helemaal kapot.

 

Hoe ik met een terugval om moet gaan is vooral veel rusten en naar mijn lichaam luisteren. Het blijft lastig om naar je lichaam te luisteren en niet over je grens te gaan, maar in een terugval is het heel belangrijk om dit wel te doen. Hoe lang deze terugval duurt, weet niemand natuurlijk. Ik hoop in ieder geval dat ik er snel weer boven op kom en dat ik weer langzaam aan het trainen mag oppakken.

 

Het was te verwachten dat ik een terugval zou krijgen, maar we wisten niet wanneer. Voordat ik weer mocht gaan trainen hadden we het hierover gehad. Het was de vraag of ik een terugval zou krijgen, omdat ik weer mocht beginnen met trainen. Uiteindelijk is dit vrij goed verlopen en kreeg ik daar dus geen terugval van. Dat ik nu een terugval heb doordat ik een dagje weg ben geweest, was niet te verwachten. Ik loop nu 4 maanden bij de fysiotherapeut en dit is mijn 1e terugval. Ik hoop dat ik er snel weer bovenop kom. Dit is weer een nieuw leermoment in mijn herstel.